Domowe gotowanie

Domowe gotowanie dla mnie oznacza potrawy proste, przepisy krótkie, które można przygotować w 30 min. To takie potrawy to których wracamy i smakują wszystkim. Strona ta ma być moją książką kucharską i pomocnikiem w planowaniu tygodniowego jadłospisu.

wtorek, 1 stycznia 2013

Tortille po meksykańsku

Przepis na szybki ciepły lunch, mięsny i pożywny.

Składniki:

  • tortille
  • mieso mielone wolowe
  • cebula
  • papryka czerwona
  • fasolka czerwona
  • pomidory puszka
  • sol, pieprze, oregano, kmin rzymski, papryka ostra i łagodna
  • śmietana
Cebule kroimy podsmażamy na patelni, dodajemy mięso mielone, smazymy na brazowo. Dodajemy pokrojona papryke. Smazymy 10min . Dodajemy przyprawy: papryki, oregano, kmin rzymski, sól pieprz do smaku. Dodajemy pomidory z puszki, smażymy aż sos się zagęści.  Odsączamy czerwoną fasolę dodajemy na patelnię, podgrzewamy chwilę.
Podgrzewamy tortillę, 30sekund w mikrofali, zawijamy nadzienie. Na wierzchu tortilli dajemy wielki śmietanowy kleks. Serwujemy natychmiast i patrzymy jak znika :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz